СТАТИЯ

ИЗКУСТВОТО ДА ПРОМЕНИШ СРЕДАТА

Тази седмица специален гост на занималня ФАНТАЗИЯ е Алекси Иванов. Алекси e артист, който се занимава с рисуване на обекти в градска среда и съвременни стенописи.
В занималня ФАНТАЗИЯ Алекси успя да мотивира нашите четвъртокласници да поемат по пътя на едно увлекателно и вълнуващо творческо пътешествие. Децата активно участваха с адекватни намеси и смели творчески решения в интериорната среда. По този начин я промениха и развиха своето чувство за естетика.
Усещането да си част от екип, който подобрява собствената си среда, която ежедневно обитава, е наистина незабравимо преживяване. След предварително обсъждане на идеи и подбор на най-подходящите, децата си разпределиха ролите и задачите в проектната работа. Всеки се зае според компетенциите и собствената си увереност и даде най-доброто от себе си в рисунката и живописването. Резултатът е визуално доказателство за това.
Благодарим на Алекси за това, че ангажира децата да са активната страна в тази
вълнуваща творческа среща. Работата в обкръжението на други деца насърчи взаимното учене и непринуденото общуване. Това преживяване успя да ги вдъхнови и да ги докосне до важността и ролята на изкуството за облагородяване на средата.

До нови творчески срещи, приятели!

Реклама