Творилница ФАНТАЗИЯ

 

Новата учебна година стартира с поредица вдъхновящи за децата срещи, които обединихме под наименованието Творилница ФАНТАЗИЯ.
Това е времето, в което децата опознават обичаите и културната история на различни държави. Слушат традиционна музика, обличат традиционни дрехи, изработват характерни предмети, приготвят автентична кухня, предизвикват се творчески и основно учат чрез преживявания.
Този месец на фокус е Индия. Богатата индийски култура плени децата със своя колорит от първия момент. Всяко едно тематично занимание разкри за тях нов свят и обогати предишните им представи с нови, още по-впечатляващи.
Първата среща на децата бе с традиционната индийска визия и облекло. Те научиха какво е „сари“, (традиционна индийска дреха, която се носи от хилядолетия), както и „бинди“ (точката, която индийците поставят на челата си). Не закъсняха и танците под звуците на индийска музика.
Творческият прочит на заниманието, свързано с „шиене на мандалa“ е абсолютно потвърждение на това колко много математика се крие в изкуството. Децата вграждаха различни елементи и опознаваха тайните на геометрията, запленени от причудливите симетрични форми, които създават. Вярва се, че изработването на собствена мандала е лечебен процес, както и техника за медитация. Можем да го потвърдим от първа ръка, съдейки по тихата атмосфера и високата концентрация на децата по време на заниманието.
Духовните практики също бяха на фокус и раздвижиха децата в някои от най-познатите йога асани в света.
Децата се запознаха с магията на мехенди (изкуството на рисуване с къна). Изработиха цветни произведения чрез сграфито (техниката на издраскване). Всеки се сдоби със своя персонална цветна рисунка за спомен от пътешествието, посветено на Индия.
Очакват ни нови вълнуващи културни завоевания! Следващата ни дестинация остава в тайна… до края на месец октомври.
Ноември, макар и студен, ще внесе много слънце и топло настроение в четвъртъците ни! Ще споделим как съвсем скоро.
До нови срещи!

Ако искате да научите повече за програмата ни, посетете раздел

УЧЕНИЧЕСКА ЗАНИМАЛНЯ 2019/2020 или последвайте facebook страницата ни:

https://www.facebook.com/ZanimalniaFantazia/

Реклама